Cold Brew to inaczej kawa parzona na zimno! Przebojem wdarła się do polskiego świata kaw, a dzisiaj nie tylko podawana jest latem w licznych restauracjach i kawiarniach. Wiele osób korzysta z prostego przepisu na Cold Brew Coffee, przygotowując łagodny, rozpływający się w ustach, aromatyczny, energetyczny i orzeźwiający napój kawowy w domu. Sprawdź sam!
Chcesz przyrządzić idealne espresso? Nie wiesz jaką kawę wybrać, by napar miał prawdziwy włoski smak? Potrzebujesz wskazanych proporcji, które pozwolą Ci na tworzenie espresso niczym z najlepszych rzymskich kawiarni? Skorzystaj z naszego poradnika i koniecznie zapoznaj się z naszymi autorskimi kawami m.in. z linii MORE!
Zastanawiałeś się kiedyś, jak wygląda proces palenia kawy i jak wpływa na jej smak czy aromat stopień wypalenia? Jeśli nie, koniecznie zapoznaj się z naszym wpisem. Przedstawimy Ci podstawy wypalania ziaren kawy oraz zaprezentujemy swoją własną autorską technologię. Zaparz ulubioną kawę i rozpocznij podróż po świecie „brązowego złota”!
Smak kawy zależy od wielu czynników. Najważniejsza jest jakość ziaren. Drugą kwestią są różnego rodzaju dodatki, których używamy (mleko, cukier, cynamon itp.). Trzeba zwracać uwagę także na odpowiednie przygotowanie naparu. Czasem jednak najlepsza kawa przyrządzana w ekspresie nie smakuje tak, jak powinna. U wielu osób rodzi się tutaj pytanie: dlaczego kawa z ekspresu jest kwaśna?